Waar is de nooduitgang van je digitale nieuwsbrief?

Nooduitgang van je nieuwsbriefIk wilde me (tijdelijk) afmelden voor een nieuwsbrief. Dat vinden de afzenders van de nieuwsbrief niet leuk, dat snap ik. Maar waarom sturen ze me een doolhof in en versperren ze me de weg? Onderaan de nieuwsbrief vind ik de link ‘afmelden’. So far, so good. Klik.

Ik kom niet bij de pagina ‘afmelden’, maar op de homepage van de afzender. Fout #1. Goed zoeken, want helemaal onderaan verstopt, vind ik een link getiteld ‘aan/afmelden’. Klik. Ik kom op het aanmeldformulier. Fout #2. Mijn irritatie groeit. Hèhè, onderaan het aanmeldformulier (met vele velden, dropdownmenu’s en ja/nee-buttons, bij elkaar tien regels) staat heel klein: ‘afmelden voor de nieuwsbrief’. Ik bereik het juiste formuliertje en vul mijn e-mailadres in. Grrr, ik moet me legitimeren voor ik van ze af ben. Met een automatische link vanuit de nieuwsbrief was dat niet nodig geweest. Fout #3.

Eindelijk. Gelukt. Ik ben buiten! Inclusief een bedankje voor mijn belangstelling, dat dan weer wel. Maar terugkomen doe ik hier niet gauw. Want waar ik ook ben, ik wil altijd weten waar de uitgang is.

De nooduitgang van CreateSend

Voor CreateSend hebben we onszelf als uitgangspunt genomen. Hoewel we natuurlijk niemand een afmelding toewensen, moet het wel super simpel zijn. Eenvoudig, gemakkelijk, soepel, snel. Daarom kun je in CreateSend standaard de optie ‘afmelden’ aanvinken. Door een duidelijke nooduitgang aan te maken, voorkom je (op de valreep) een hele berg irritatie.