Hoera! Je hebt een nieuwe abonnee! Zet notificaties aan bij inschrijvingen op je nieuwsbrief.

email pointer icon on a striped backgroundHet is één van de grootste complimenten die je als bedrijf kunt krijgen: iemand schrijft zich in voor je nieuwsbrief. Soms is zo’n inschrijving zelfs belangrijker dan dat iemand iets van je koopt. Een aankoop kan een eenmalige gebeurtenis zijn. Maar als iemand de moeite neemt om zijn persoonlijke gegevens achter te laten en zegt “Ik vind het leuk om vaker van je te horen”, is dat een veel betekenisvoller en letterlijk een grote kans.

CreateSend heeft een fijne feature die je helpt om beter zicht te krijgen op deze belangrijke nieuwe contacten. Subscriber notifications (abonneenotificaties) zorgen voor een mooie flexibele manier om op de hoogte te blijven van wie zich inschrijft als abonnee. Iedereen in je account bepaalt zelf welke gegevens hij of zij van nieuwe abonnees wil hebben en hoe vaak de notificaties binnen moeten komen: bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks of meteen als iemand zich heeft ingeschreven: instant-notificaties.

Instant-notificaties

Als je het fijn vindt om alles te weten over wie zich aangesloten heeft bij je mailinglijst, dan zijn de instant-notificaties echt iets voor jou. Je kunt ze per mailinglijst activeren en elke keer als iemand zich inschrijft, krijg je zoiets te zien:

In elke notificatiemail staan alle gegevens die de nieuwe abonnee bij het inschrijven ingevuld heeft. We laten je ook precies zien waar iemand zich ingeschreven heeft en zo mogelijk ook hoe hij of zij eruitziet. Het is verrassend hoe snel deze gegevens een anonieme inschrijving tot iemand van vlees en bloed maken.

createsend-notificatie

Dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse samenvattingen

Zijn instant-notificaties je iets té veel van het goede? Kies dan voor een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse samenvatting met een overzicht van alle nieuwe inschrijvingen voor elke lijst. We laten je zien waar de abonnees vandaan komen, voor welke lijsten ze zich ingeschreven hebben en we laten je hun gezichten zien. Dat ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

createsend-statistieken

Hoe zet je deze notificaties aan?  

In het zijmenu van ‘Lists & Subscribers zie je de optie: subscriber notifications

createsend-notifications

Van daaraf kun je de lijsten selecteren waar je instant-updates van wilt en je geeft aan of je dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse samenvatting wilt van al je lijsten.

createsend-hoeveelheid

Zoals elke mail die je met CreateSend stuurt, krijg je bij elk bericht de mogelijkheid om met één enkele klik de notificaties uit te zetten (als het storm loopt bijvoorbeeld) of om je voorkeuren aan te passen. Veel plezier met deze optie!